Κυπριακό και Ιράκ, συζήτησαν Τόνι Μπλερ, Κόφι Ανάν

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 08:10
A- A A+

Η τακτική που θα ακολουθηθεί μέχρι τα δημοψηφίσματα, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στην κατοικία του Βρετανού μονίμου αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Το Κυπριακό ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με πρώτο το Ιράκ.

Ο κ. Μπλερ εξέφρασε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Κόφι Ανάν και των συνεργατών του, ενώ ο γενικός γραμματέας εγκωμίασε τη στάση των Βρετανών να πιεστεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, να ταχθεί πλήρως υπέρ του σχεδίου και της διαδικασίας. Συμφωνήθηκε επίσης να κρατηθεί στενή η επαφή μεταξύ τους και τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του, ο Τόνι Μπλερ εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα και των αντιπροσώπων του, χάρη στις οποίες «υπάρχει η καλύτερη ευκαιρία για μιας γενιάς πρόοδο στο Κυπριακό».

Ο Κόφι Ανάν ευχαρίστησε το Βρετανό πρωθυπουργό για την ισχυρή υποστήριξη από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Το θέμα είναι τώρα στα χέρια του λαού και ελπίζω ότι θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να επανενώσουν τη χώρα τους και να εισέλθουν μαζί στην Ευρωπαϊκή Ενωση», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ : Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή