Επέστρεψε από την Ουάσινγκτον ο Αριέλ Σαρόν

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 09:15
A- A A+

Επέστρεψε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, έχοντας εξασφαλίσει την άνευ προηγουμένου υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους, στο σχέδιό του για τον μονομερή διαχωρισμό με τους Παλαιστινίους, το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματός του, Λικούντ, στις 2 Μαΐου.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην παραμονή ορισμένων οικισμών εβραίων εποίκων στη Δυτική Οχθη και στη μη επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων που εξεδιώχθηκαν μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

«Πιστεύω ότι θα παραμείνει ως μία από τις πιό σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες που το Ισραήλ είχε δρομολογήσει με επιτυχία έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε μέλος της ισραηλινής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον.

«Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει υπόψιν όλα τα σημαντικά στοιχεία : Τη μη επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στο Ισραήλ, αλλά σε ένα παλαιστινιακό κράτος, το δικαίωμα της υπεράσπισης των συνόρων μας, την παραδοχή ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιστρέψει στα σύνορα του 1949, όπως επίσης και τη δημογραφική πραγματικότητα», τόνισε η ίδια πηγή.

«Το περίγραμμα της συνολικής και μόνιμης διευθέτησης με τους Παλαιστινίους τέθηκε σε ένα έγγραφο και υπεγράφη από τον αμερικανό πρόεδρο σε μιά γραπτή διακήρυξη», τόνισε ο Ισραηλινός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Ουάσινγκτον στις ισραηλινές θέσεις θα υποχρεώσει τους Παλαιστινίους να «ξανασκεφτούν το μέλλον τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή