Ισραήλ: Νέα επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 21:28
UPD:21:33
REUTERS/RONEN ZVULUN

Σύμφωνα με τον Νταβίντ Ασαράφ, έναν εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνελήφθησαν δύο ακόμη Παλαιστίνιοι και ανακρίνονται (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Νέα επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σήμερα στο Ισραήλ. Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά δύο Ισραηλινούς σε ένα πολυκατάστημα  πριν τραυματιστεί και ο ίδιος από τα πυρά του φύλακα ασφαλείας.

Ο δράστης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ισραήλ Λούμπα Σάμρι, χτυπήθηκε στη γάμπα.

Η επίθεση έγινε στο κατάστημα Rami Levi, στον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον Νταβίντ Ασαράφ, έναν εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνελήφθησαν δύο ακόμη Παλαιστίνιοι και ανακρίνονται.

Η βία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ με αφορμή τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα.

Τη Δευτέρα, μία Παλαιστίνια μαχαίρωσε και τραυμάτισε ελαφρά έναν Ισραηλινό κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ετζιόν, κοντά στην Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια, η γυναίκα τραυματίστηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Στις πρόσφατες επιθέσεις Παλαιστινίων τουλάχιστον 11 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους. 12 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους δράστες των επιθέσεων.

Επίσης στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν Παλαιστίνιο αλιέα, είπαν συνάδελφοί του στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή