Tageszeitung: Η ματαίωση του South Stream φέρνει πιο κοντά Ρωσία - Τουρκία

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 13:32
UPD:13:35
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Στην οριστική ματαίωση της κατασκευής του αγωγού South Stream εκ μέρους της Ρωσίας αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.

«Η ακύρωση του South Stream, απόρροια του νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, οδήγησε ήδη σε μια συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, η οποία ήταν αδιανόητη μέχρι πρότινος», αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως σημειώνει, αν και οι δυο δυνάμεις της βόρειας και νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν διατηρούν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις, θέλουν τώρα να συνεργαστούν στενότερα και να συνάψουν μια στρατηγική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

EURONEWS

«Παρά τις όποιες διαφορές τους, αυτό είναι δυνατόν μόνον επειδή και οι δυο χώρες αισθάνονται ότι ο πραγματικός τους σύμμαχος, η Ε.Ε., δεν τους έχει μεταχειριστεί δίκαια. Η απομόνωση της Ρωσίας αλλά και της Τουρκίας, που εν μέρει οφείλεται στις ίδιες και εν μέρει σε λανθασμένες ευρωπαϊκές αποφάσεις, μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεράσουν οι δυο αυτές χώρες τις διαφορές τους και να δημιουργήσουν μια συμμαχία η οποία θα στρέφεται εναντίον της Ε.Ε.», γράφει η Tageszeitung.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή