Δίκη ΕΛΑ : Συνεχίζει να καταθέτει η πρώην σύζυγος του Κανά

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 13:52
A- A A+

Με την εξέταση της μάρτυρος Σοφίας Κυριακίδου, από παράγοντες του δικαστηρίου, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις απο έδρας για τους λόγους που την ώθησαν να καταθέσει στον Εισαγγελέα, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας κ. Ιωάννη Διώτη.

Τα μέλη του δικαστηρίου ζήτησαν απο την κ. Κυριακίδου να τους διευκρινίσει αν ήταν λόγοι ζηλοτυπίας το κίνητρό της για να καταγγείλει τον πρώην συζύγό της Αγγελέτο Κανά μετά την απόφασή του να την χωρίσει και να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα.

Η μάρτυρας απάντησε ότι επεδίωξε απο μόνη της να βρει και να καταθέσει στον Εισαγγελέα Διώτη φοβούμενη τη σύλληψή της. Προηγουμένως, όπως είπε, είχε ενημερωθεί για τις ευεργετικές διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Τόνισε, ωστόσο, ότι πλέον έχει μετανοιώσει που μίλησε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κυριακίδου υποστήριξε ότι μπορεί να έφθαναν τα 100 τα μέλη του ΕΛΑ και τόνισε ότι η ίδια κατέθεσε στον ανακριτή ό,τι γνώριζε για όσα πρόσωπα γνώριζε.

Τέλος, η μάρτυρας επισήμανε στο δικαστήριο ότι φοβάται για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της, γεγονός όμως που, όπως είπε, δεν την εμπόδισε να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Η κ. Κυριακίδου διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχθεί απειλές αλλά έχει δει έξω απο το σπίτι της ύποπτες κινήσεις.

Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τη μάρτυρα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή