Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στον Ν. Αναστασιάδη

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 06:29
UPD:11:18
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS
A- A A+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν.

Ο κ. Αναστασιάδης υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά διορθώθηκαν «τρία καρδιολογικά προβλήματα». Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ Άνταμς και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς, αλλά και της τριγλώχινας βαλβίδας. Επίσης, όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου της Κύπρου, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, η χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, αποσκοπούσε και στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο ασθενής.

Σύμφωνα με τον δρ. Σωτηρίου, «η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα». Στη χειρουργική ομάδα του δρ. Άνταμς συμμετείχε και ο Ελληνοαμερικανός επεμβατικός καρδιολόγος του νοσοκομείου «Όρος Σινά», δρ. Γιώργος Ντάγκας.

Μετά την επέμβαση, ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπου θα παραμείνει για ένα 48ωρο. Ο Κύπριος πρόεδρος θα νοσηλευτεί για μια περίπου εβδομάδα στο νοσοκομείο, αν η κατάσταση της υγείας του θα είναι σταθερή και εξελιχθεί ομαλά χωρίς επιπλοκές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πλευρό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται η σύζυγός του Άντρη και οι δυο κόρες του, οι οποίες μετέβησαν στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή άφιξή τους στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τον πρόεδρο της Κύπρου αναμένεται να επισκεφθεί στο νοσοκομείο τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενώ δεν αποκλείεται να τον επισκεφθεί και ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή