Προβλέπουν κίνημα πολιτικής ανυπακοής στη Βαγδάτη

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 15:49
A- A A+

H σουνιτική Επιτροπή των Μουσουλμάνων Ουλεμάδων προέβλεψε πως θα υπάρξει κίνημα πολιτικής ανυπακοής στη Βαγδάτη αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Φαλούτζα.

O σεΐχης Αμπντέλ Σαλάμ αλ-Κουμπέισι διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκάβουν χαρακώματα παντού στη Φαλούτζα. «Κάποιος που θέλει να αποσυρθεί, δεν σκάβει χαρακώματα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι πεζοναύτες θέλουν να παραμείνουν μέσα στην πολιορκημένη πόλη».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί η πλήρης παύση των εχθροπραξιών στην πόλη, δήλωσε πως μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Επιτροπής και του Ιρακινού Ισλαμικού Κόμματος πήρε άδεια να μπει σήμερα στη Φαλούτζα.

«Ο στόχος είναι να ηρεμήσει η κατάσταση εκεί και να ανατεθεί και πάλι η διατήρηση της τάξης στους ιρακινούς αστυνομικούς».

Από την άλλη, ο σεΐχης Αμπντέλ Μάχντι Καρμπαλάι, εκπρόσωπος του Αγιατολάχ Αλι Σιστάνι, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη παραβίαση της ιερότητας των πόλεων Νατζάφ και Κερμπαλά από τις δυνάμεις του Συνασπισμού «θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή