Κένυα: «Πόλεμο» στους ισλαμιστές Αλ Σεμπάμπ κήρυξε ο πρόεδρος Κενιάτα

Μετά την πολύνεκρη επίθεσή τους σε λατομείο κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 15:11
UPD:15:33
REUTERS/STRINGER

«Πρόκειται για πόλεμο ενάντια στην Κένυα και στους Κενυάτες», τόνισε o πρόεδρος της χώρας, Οχούρου Κενιάτα (φωτογραφία αρχείου).

 

A- A A+

Η Κένυα «δεν θα δειλιάσει» στον πόλεμό της ενάντια στους Σομαλούς ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ, τόνισε ο πρόεδρός της, Ουχούρου Κενιάτα, μετά τη σφαγή την οποία προκάλεσαν οι τελευταίοι σε λατομείο, κοντά στα σύνορα Κένυας - Σομαλίας.

«Πρόκειται για πόλεμο ενάντια στην Κένυα και στους Κενυάτες», τόνισε στην εθνική κενυατική τηλεόραση.

«Είναι ένας πόλεμος τον οποίο ο καθένας μας πρέπει να διεξαγάγει», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κένυας, Ντέιβιντ Κιμάγιο, υπέβαλε την παραίτησή του.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα του κ. Κενιάτα ήλθε λίγες ώρες μετά την επίθεση των ανταρτών της Αλ Σεμπάμπ, στην οποία 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λατομείο της πόλης της βορειοανατολικής Κένυας, Μαντέρα.

Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στους εργάτες λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και ενώ κοιμούνταν σε σκηνές στο λατομείο του Κόρμεϊ, 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Οι μη μουσουλμάνοι εργάτες εκτελέστηκαν, αφού διαχωρίστηκαν από τους μουσουλμάνους.

EURONEWS

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, οι εκτελεσθέντες φαίνεται ότι τοποθετήθηκαν σε γραμμή και εκτελέστηκαν με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Τέσσερις φέρονται να αποκεφαλίστηκαν μέσα στις σκηνές τους, ενώ άλλοι τρεις φέρονται να κατάφεραν να σωθούν φθάνοντας στη Μαντέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή