ΗΠΑ: Δεν υπάρχει σχέδιο για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Τουρκία

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 22:52
UPD:22:58

H εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι διευκρίνισε ότι συνεχίζουν να υφίστανται διαφορές με την Άγκυρα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να καταστούν ασφαλή τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία με την Άγκυρα για την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ψάκι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συζητά ενεργά με την Τουρκία ένα φάσμα προτάσεων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των συνόρων της χώρας αυτής με τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή της δημιουργίας μιας ασφαλούς περιοχής, προς το παρόν όμως οι δύο πλευρές δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου.

Η Ψάκι διευκρίνισε ότι συνεχίζουν να υφίστανται διαφορές με την Άγκυρα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να καταστούν ασφαλή τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο αποπειράθηκε να υποβαθμίσει την ιδέα της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων, στην οποία θα προσφέρεται ασφάλεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και στους πρόσφυγες.

«Έχουν γίνει και συνεχίζονται  να γίνονται συζητήσεις σχετικά με ένα φάσμα προτάσεων που έχει υποβάλει η Τουρκία» είπε και πρόσθεσε πως οι προτάσεις αυτές έχουν πάρει ποικίλες μορφές, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές απόψεω) και δεν έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή