Formula 1: Δημοπρατούνται τα περιουσιακά στοιχεία της Marussia

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 15:57
UPD:15:58
REUTERS/YUYA SHINO

Η Marussia χρεοκόπησε τον Νοέμβριο, καθώς παρά την προσπάθεια δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει νέες επενδύσεις, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά της να μη λάβουν μέρος στους τελευταίους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

A- A A+

Τίτλοι τέλους για την ομάδα της Marussia στη Φόρμουλα Ένα, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της θα δημοπρατηθούν σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η "CA Global Partners", που ανέλαβε την οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των πιστωτών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα συμπεριληφθούν στη δημοπρασία, το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, βρίσκονται τα μονοθέσια αλλά χωρίς τους κινητήρες τους, αφού επιστράφηκαν στη Ferrari, ο εξοπλισμός από το εργοστάσιο της ομάδας, τα εταιρικά γραφεία και οι διακομιστές των υπολογιστών. 

Η Marussia χρεοκόπησε τον Νοέμβριο, καθώς παρά την προσπάθεια δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει νέες επενδύσεις, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά της να μη λάβουν μέρος στους τελευταίους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οποία ειρωνεία για τον Ζιλ Μπιανκί που διακινδύνευσε τη ζωή του για μια ομάδα που θα πάψει να υφίσταται.

Ο Γάλλος πιλότος, που μαζί με τον Βρετανό Μαξ Τσίλτον υπήρξαν οι οδηγοί της Marussia για το 2014, ήταν εκείνος που πήρε τους πρώτους βαθμούς (δύο) στην ιστορία της ομάδας, στο γκραν πρι του Μονακό, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, στο ατύχημα που είχε στην πίστα της Σουζούκα, στον αγώνα της Ιαπωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις