Ουκρανία: Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επίθεση στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 13:27
UPD:15:18
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Καπνός διακρίνεται στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, κατά τη διάρκεια μαχών τον Νοέμβριο.

A- A A+

Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι δυνάμεις του ρωσικού στρατού, οι οποίες έχουν εισέλθει στην Ουκρανία στα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, λαμβάνουν μέρος σε επίθεση στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

«Πρόκειται για ρωσικές ειδικές δυνάμεις. Είναι ήδη η τρίτη ημέρα που προσπαθούν να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το αεροδρόμιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Λισένκο ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν στις μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν», ανέφερε ο κ. Λισένκο. Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβώνονται οι απώλειες στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, όπου συνεχίζονται αδιάκοπα οι μάχες επί τρεις ημέρες.

Ο κ. Λισένκο κατηγόρησε ακόμη τους Ρώσους ότι έχουν μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στους αντάρτες με νέα «ανθρωπιστική» αυτοκινητοπομπή.

Η πόλη του Ντονέτσκ αποτελεί το προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών, οι οποίοι ελέγχουν το μισό περίπου έδαφος της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και περίπου το 30% της γειτονικής επαρχίας του Λουχάνσκ (Λουγκάνσκ στα ρωσικά).

Η Ρωσία αρνείται επισήμως ότι έχει εισαγάγει δυνάμεις της στο ουκρανικό έδαφος, έχει ωστόσο παραδεχτεί ότι «εθελοντές» και «Ρώσοι στρατιωτικοί οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια» πολεμούν δίπλα στους αποσχιστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή