Χαμηλότερες οι τιμές πετρελαίου πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Υπόσχεται η Σαουδική Αραβία στον πρόεδρο Τζωρτζ Μπους
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 07:01
A- A A+

Ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στις ΗΠΑ υποσχέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, πως θα μειώσει τις τιμές του πετρελαίου πριν τις προεδρικές εκλογές του Νεομβρίου, όπου ο Αμερικανός ηγέτης θα διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία, τόνισε χθες ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουαρντ, συγγραφέας ενός βιβλίου για το Ιράκ.

Ο πρεσβευτής πρίγκιπας Μπαντάρ «υποσχέθηκε στον Μπους πως η Σαουδική Αραβία, θα μειώσει τις τιμές του πετρελαίου τους μήνες πριν τις εκλογές, κατά τρόπον ώστε η αμερικανική οικονομία να είναι ισχυρή κατά την ημέρα των εκλογών», τονίσθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CBS, στην οποία ήταν προσκλεκλημένος ο Γούντγουαρντ.

Σύμφωνα με τον βραβευμένο δημοσιογράφο, του οποίου το βιβλίο, «Σχέδιο Επίθεσης», θα κυκλοφορήσει σύντομα, η τιμή του πετρελαίου μπορεί να «να μειωθεί πολύ σύντομα».

«Είναι η σαουδαραβική δέσμευση. Σίγουρα, μέσα στο καλοκαίρι, ή όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, οι Σαουδάραβες μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή τους σε πολλά εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κι οι τιμές θα μειωθούν σημαντικά», τόνισε.

«Ο Μπαντάρ ήθελε ο Μπους να γνωρίζει πως οι Σαουδάραβες ελπίζουν να ρυθμίσουν τις τιμές του πετρελαίου ώστε να επωφεληθεί η οικονομία το 2004. Ο Μπαντάρ κατανοεί πως οι οικονομικές συνθήκες είναι βασικός παράγοντας πριν τις αμερικανικές εκλογές», τονίζει στο βιβλίο του ο Γούντγουαρντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή