Παλαιστίνια επιτέθηκε σε Ισραηλινό με μαχαίρι και δέχθηκε πυρά

Στη Δυτική Όχθη
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 13:01
UPD:13:06
REUTERS/RONEN ZVULUN

Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο της επίθεσης.

A- A A+

Παλαιστίνια τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον Ισραηλινού κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Παλαιστίνια τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι τον Ισραηλινό πολίτη σε διασταύρωση του εβραϊκού οικισμού, κοντά στην Ιερουσαλήμ, πριν πληγεί από πυρά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας.

Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα κατηγορείται ότι πραγματοποιεί τέτοια επίθεση από τότε που ξέσπασε το κύμα των βίαιων επεισοδίων στο Ισραήλ και τα εδάφη του Κράτους της Παλαιστίνης τα οποία κατέχονται από τους Ισραηλινούς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «εξουδετέρωσαν την ύποπτη και ανέλαβαν τη διακομιδή της για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι είδαν την Παλαιστίνια να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ.

Από το καλοκαίρι, στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, επικρατεί μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα σειρά επιθέσεων να πλήττουν την περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή