Σήμερα η έκθεση του Κόφι Ανάν για το Κυπριακό

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 07:18
A- A A+

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η έκθεση του Κόφι Ανάν, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, καθώς δεν είναι γνωστό εάν ο γενικός γραμματέας θα επιδιώξει την έκδοση ψηφίσματος.

Τη διαβεβαίωση, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα Ηνωμένα Εθνη, δεν θα επιτρέψουν στην ελληνοκυπριακή ή την τουρκοκυπριακή πλευρά να υπαναχωρήσουν από τις δεσμεύσεις τους, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων το ερχόμενο Σάββατο στην Κύπρο κι ενώ τα ελληνοκυπριακά κόμματα αναμένουν εγγυήσεις για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν, ο Κόλιν Πάουελ σημείωνε ότι οι ψηφοφόροι έχουν μία απλή επιλογή. Μεταξύ αυτής της λύσης ή καμμίας λύσης.

Στη Λευκωσία, μικρή υποχώρηση του «όχι», δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η εταιρεία VPRC στην Κύπρο, το 65,6% λέει «όχι» στο δημοψήφισμα έναντι 84% της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με καθημερινές μετρήσεις που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», την περασμένη Παρασκευή το «όχι», περιορίστηκε στο 54%, ενώ την Τετάρτη, έφθανε στο 71%.

Σε έρευνα που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», οι Τουρκοκύπριοι σε ποσοστό 62%, εκφράζονται θετικά στο δημοψήφισμα.

Ικανοποίηση Τάσσου Παπαδόπουλου

Ικανοποιημένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Τάσσος Παπαδόπουλος, εκτιμά ότι εάν το «όχι» είναι λανθασμένο, θα παρουσιαστούν ευκαιρίες για να διορθωθεί. Σημειώνει επίσης, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι τοποθετήθηκε πριν από εκείνον επί του σχεδίου, προκειμένου να μην φανεί η θέση του ως απάντηση στο διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή