Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό εκτιμά ο Σύρος ΥΠΕΞ

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 00:52
UPD:00:57
REUTERS/SANA

Ο Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν τους τζιχαντιστές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο αλ-Μαγιαντέν της Βηρυτού.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι τζιχαντιστές δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν επιτυχώς εάν δεν αναγκαστεί η Τουρκία να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους.

«Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Ουάσιγκτον δεν υποχρεώσουν την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, τότε όλες αυτές οι ενέργειες (αεροπορικές επιδρομές) δεν θα αποδυναμώσουν το Ισλαμικό Κράτος» είπε ο Μουαλέμ κάνοντας σαφή υπαινιγμό για τους ξένους τζιχαντιστές που έχουν περάσει στη Συρία από το τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία, η οποία έχει μήκος συνόρων με τη Συρία 900 χιλιόμετρα, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι υποστηρίζει τους φανατικούς ισλαμιστές είτε με ακούσιο τρόπο είτε επιχειρώντας να βοηθήσει τους αντάρτες να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ.

Όσον αφορά στο αίτημα της Τουρκίας να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία με στόχο να δημιουργηθούν ασφαλείς περιοχές οι οποίες θα επιτρέψουν στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν διαφύγει στην Τουρκία να επαναπατρισθούν, ο Σύρος ΥΠΕΞ το απέρριψε λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη διχοτόμηση της χώρας του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή