Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμί

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 17:16
UPD:19:22
EURONEWS
A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της πόλης Κάνο στη Νιγηρία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία προσευχή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι μέτρησαν τουλάχιστον 50 νεκρούς, όμως ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν  στον περίβολο του κεντρικού τεμένους της πόλης Κάνο, όπου έχει την έδρα του ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους των μουσουλμάνων της Νιγηρίας, ο εμίρης του Κάνο.

«Δύο βόμβες εξερράγησαν η μία μετά την άλλη στον περίβολο του Μεγάλου Τεμένους, λίγα δευτερόλεπτά μετά την έναρξη της προσευχής», και κατόπιν μια τρίτη βόμβα εξερράγη σε κοντινή απόσταση από το σημείο, δήλωσε ο Αμίνου Αμπντουλαχί, ένας από τους πιστούς που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έπειτα από τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, όμως η χώρα συγκλονίζεται από βίαια επεισόδια που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σημειώνεται ότι στο Μεγάλο Τέμενος στο Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη στη βόρεια Νιγηρία, ο εμίρης κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες στο βόρειο τμήμα της χώρας να πάρουν τα όπλα εναντίον των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, αμφισβητώντας το κατά πόσον ο στρατός είναι σε θέση να υπερασπισθεί τους πολίτες έναντι των μαχητών αυτών.

Πηγή: BBC, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή