Ευρωμπάσκετ: Στην 9η θέση η Ελλάδα

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 12:49
UPD:12:52
ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στην 9η θέση των χωρών, που θα συμμετάσχουν στην  κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2015, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από την FIBA Europe.

Η χαμηλή κατάταξη της χώρας προκύπτει από την κακή πορεία της εθνικής ομάδας στη διοργάνωση του 2013, κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι στις 8 Δεκεμβρίου στη Disneyland του Παρισιού (εκεί θα διεξαχθεί η κλήρωση), η Ελλάδα θα τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Από τη διαδικασία που θα λάβει χώρα στην «πόλη του φωτός» θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (εκκρεμεί ακόμη η επικύρωση της FIBA Europe) , χωρίς προς το παρόν να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα γκρουπ δυναμικότητας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς την ιδιαιτερότητα που υπάρχει κι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε 4 χώρες, Γαλλία (Μονπελιέ), Γερμανία (Βερολίνο), Κροατία (Ζάγκρεμπ) και Λετονία (Ρίγα).

Τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, απ' όπου θα προκριθούν τέσσερις ομάδες, θα γίνουν στο διάστημα 5-11 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 12 μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα θα διεξαχθούν οι νοκ αναμετρήσεις στην πόλη Λιλ.

Με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ και στα τελευταία προκριματικά, η κατάταξη στα γκρουπ που προκύπτει είναι η ακόλουθη:

1ο: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία

2ο: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία

3ο: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία

4ο: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία

5ο: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία

6ο: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις