«Χρυσό» διπλό του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία με Ντιναμό Μινσκ

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 21:50
UPD:22:10
EPA/-
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη που ήθελε στη Λευκορωσία απέναντι στη Ντιναμό Μινσκ, της οποίας επιβλήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 82ο και 88ο λεπτό κι έφτασε την Γκινγκάμπ στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου.

Οι Γάλλοι ηττήθηκαν στην έδρα τους από τη Φιορεντίνα (1-2) κι έμειναν στους επτά βαθμούς, με αποτέλεσμα η δεύτερη θέση που δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ να κριθεί  την έκτη και τελευταία αγωνιστική, όταν ο «Δικέφαλος» θα υποδεχθεί στην Τούμπα την Γκινγκάμπ από την οποία είχε ηττηθεί 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο «Κλάους» κέρδισε την μπάλα από λάθος των αντίπαλων αμυντικών αλλά πλάσαρε πάνω στον Ιγκνατόβιτς. Μια κεφαλιά του Βίτορ στο 7΄ πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της Μινσκ, που «απάντησε» στην επιθετικότητα του αντιπάλου της με ένα δυνατό κι ελάχιστα άουτ σουτ του Στάσεβιτς στο 30΄, κι ενώ ο Κατσικάς είχε αποχωρήσει τραυματίας στο 28΄.

Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά αιφνιδιάζοντας τους Θεσσαλονικείς και στο 50΄ ο Γλύκος αναγκάστηκε να πέσει στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει το σουτ του Αντάμοβιτς, ενώ στο 56΄ έκανε το ίδιο στις προσπάθειες των Σίμοβιτς και Τζα Τζετζέ.

Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να επιβάλει εκ νέου το παιχνίδι του φτάνοντας σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον μόνιμο σκόρερ του. Ο Αθανασιάδης «εκτέλεσε» για πρώτη φορά στο 82΄ εξ επαφής, στο γύρισμα του Περέιρα, ενώ διπλασίασε στο 88΄ με πλασέ «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις