Τσόμσκι: H αδέξια κατοχή στο Ιράκ οδηγεί σε μια κατάληξη αποτρόπαια

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 21:56
A- A A+

Η αντίσταση του Ιρακινού λαού ανάγκασε τις ΗΠΑ να αναδιπλωθούν από τις ακραίες πολιτικές θέσεις τους, θέτοντας εν αμφιβόλω την όλη επιχείρηση της επίθεσης στο Ιράκ, τόνισε ο καθηγητής της Φιλοσοφίας και Γλωσσολογίας στο Μ.Ι.Τ, Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ επισήμανε ότι η αμερικανική στρατιωτική κατοχή έγινε με αδέξιο, αλαζόνα και ανεπιτυχή τρόπο που οδηγεί σε μια κατάληξη αποτρόπαια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόμσκι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η στρατιωτική κατοχή των Αμερικανών στο Ιράκ σημειώνει τόσες αποτυχίες αν και κανονικά θα έπρεπε να είναι η πιο εύκολη στρατιωτική κατοχή στην ανθρώπινη ιστορία.

Ερωτηθείς για το Κυπριακό ο κ. Τσόμσκι αρνήθηκε να τοποθετηθεί γιατί δεν «έχει κάνει βαθιά έρευνα». Ωστόσο, τόνισε ότι οι πρόνοιες του σχεδίου Αναν δεν έχουν γίνει γνωστές στο κοινό.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Τσόμσκι εξέφρασε την άποψη ότι καμία χώρα δεν μπορεί να οργανώσει ασφαλείς αγώνες τονίζοντας: «δείτε τι έγινε στην Ατλάντα με την έκρηξη. Οι τρομοκρατικές πράξεις σχεδόν δεν μπορούν να προληφθούν».

«Οι μαζικές καταστροφές μπορούν να γίνουν από μικρές τρομοκρατικές ομάδες και ο τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να εξαλείψεις τις αιτίες που προκαλούν την τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή