Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο ακι το Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες προβλέπονται νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες. Κατά τόπους στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας. ¶νεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Προσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Ηπείρου. ¶νεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. ¶νεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα. ¶νεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης καιρός, με βροχές και καταιγίδες που στην ηπειρωτική Ελλάδα και πιθανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή