Επιβάτες σπρώχνουν… αεροπλάνο σε χιονισμένο αεροδρόμιο

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 13:26
Tony Rodriguez
A- A A+

Το να σπρώχνει κανείς ένα αυτοκίνητο, σε χιονισμένο τοπίο, είναι κάτι που το έχουμε παρακολουθήσει αρκετές φορές, αλλά δεν είναι το ίδιο συνηθισμένο οι επιβάτες ενός αεροσκάφους να κάνουν το ίδιο.

Το σύστημα πέδησης ενός επιβατικού αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία, τέθηκε εκτός λειτουργίας και ενώ ο πιλότος προσπαθούσε να το οδηγήσει σε έναν διάδρομο.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να… βάλουν ένα χεράκι, με τους περισσότερους να φαίνεται να το διασκεδάζουν, σπρώχνοντας τα φτερά παρά το τσουχτερό κρύο.

«Σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, όσο οι -52 βαθμοί Κελσίου, το σύστημα πέδησης μπορεί να παρουσιάσει δυσλειτουργίες», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου προσθέτοντας ότι το ρυμουλκό φορτηγό απέτυχε να τραβήξει το αεροπλάνο, με τους επιβάτες να συμφωνούν να βοηθήσουν, για να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους.

Η πτήση τσάρτερ της εταιρείας «Katekavia» μετέφερε 74 εργαζομένους βιομηχανίας πετρελαίου στο Κρασνογιάρσκ, ενώ ορισμένοι από τους επιβάτες βιντεοσκόπησαν την περιπέτειά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή