Εκακτη σύνοδος του Σ.Α. του ΟΗΕ

Μετά από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 07:22
A- A A+

Συνεκλήθη εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αίτημα των αραβικών κρατών, μετά από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο.

Το μπλοκ των αραβικών χωρών σκοπεύει να υποβάλει στο Σώμα ένα σχέδιο απόφασης, με το οποίο θα καταδικάζεται η ενέργεια αυτή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να προβάλουν βέτο, όπως έπραξαν εξάλλου και μετά η δολοφονία του ιδρυτή και πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Αχμεντ Γιασίν.

Το σκεπτικό της Ουάσινγκτον είναι ότι παρόμοιες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να καταδικάζουν εξ ίσου απερίφραστα και τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης κατά του Ισραήλ.

Στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη δολοφονία του αλ Ραντίσι τόνισε ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται την τακτική των επιλεκτικών φόνων.

«Η δική μας θέση επ' αυτού είναι σαφής. Η ασφάλεια του Ισραήλ μπορεί να κατοχυρωθεί αποκλειστικά επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Μπαρνιέ στη Μόσχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή