Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία καλεί η ΓΣΕΕ

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 13:44
UPD:14:10
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων καλεί η ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως αυτή θα είναι η απάντηση «στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση».

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό, για μέτρα που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό και καθιστούν τους εργαζομένους μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων.

Αφού επισημαίνει πως η ανεργία παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, τονίζει πως είναι απέναντι «σε αυτές τις πολιτικές οι οποίες ανακυκλώνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και μετατρέπουν την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική».

Με αφορμή τα περί αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως αντιδρά «σε κάθε σκέψη και στόχευση για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών με σκοπό την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων, για κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Σημειώνεται πως η απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή