Επίθεση με χημικά όπλα απεφεύχθη στην Ιορδανία

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα σε εφημερίδα του Αμάν
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 10:51
A- A A+

Πυρήνας τρομοκρατών, τον οποίον εντόπισαν και εξουδετέρωσαν πρόσφατα οι αρχές της Ιορδανίας, προετοίμαζε επίθεση με χημικά στη χώρα, που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, όπως γράφει εφημερίδα του Αμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Ράι «από την ανάκριση μελών της οργάνωσης, που ανήκουν στην Αλ Κάιντα, βγήκε το συμπέρασμα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με χημικά, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατο χιλιάδων πολιτών». Ως πηγή η εφημερίδα επικαλείται «αξιόπιστο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας».

«Υστερα από ανθρωποκυνηγητό δύο εβδομάδων τα όργανα της τάξης κατάφεραν να εντοπίσουν πέντε αυτοκίνητα γεμάτα εκρηκτικά και χημικά υλικά, τα οποία πιστεύται ότι είχαν παρασκευασθεί εντός της χώρας», δήλωσε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα Αλ Ράι.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο πυρήνας των τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε, ο έβδομος που εξαρθρώνουν οι Ιορδανικές αρχές τα δύο τελευταία χρόνια, είχε στόχο «πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια». Μεταξύ των στόχων πιστεύεται ότι ήταν και η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή