Με εκτελέσεις Αφγανών απειλούν οι Ταλιμπάν

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 11:32
A- A A+

Με προκηρύξεις τους στην επαρχία Λογκάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, απείλησαν οι Ταλιμπάν να εκτελέσουν όλους τους Αφγανούς και κυρίως τις γυναίκες, που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας στην Καμπούλ.

«Συνιστούμε στους Αφγανούς να μην ρισκάρουν τη ζωή τους συμμετέχοντας στις εκλογές. Οι γυναίκες κυρίως θα αντιμετωπίσουν το θάνατο ένα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και ψηφίσουν», προειδοποιεί μια προκήρυξη στην επαρχία Λογκρά, 70 χιλιόμετρα νοτίως της Καμπούλ.

«Οι σύζυγοι θα έχουν την ευθύνη για το αίμα των συντρόφων τους, εάν δεν τις εμποδίσουν να προσέλθουν στις κάλπες», προστίθεται στην προκήρυξη.

Οι προεδρικές εκλογές που είχαν αρχικά προβλεφθεί για τον Ιούνιο, μετατέθηκαν για τον Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και να ολοκληρωθεί η προετοιμασία διεξαγωγής του.

Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους έχει αρχίσει σε οκτώ μεγάλες πόλεις. Περισσότεροι από 1.830.000 Αφγανοί, το 30% των οποίων είναι γυναίκες, έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Στην υπόλοιπη χώρα η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους θα αρχίσει την 1η Μαίου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή