Σούπερ Λίγκα: Νέος πρόεδρος ο Γ. Μποροβήλος

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 15:43
UPD:19:12
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, όπως προέκυψε από το σημερινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού.

Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής θα είναι ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Γιάννης Τζελέπης. Υπέρ της υποψηφιότητας Μποροβήλου ψήφισαν ο 13 ομάδες, κατά ο Παναθηναϊκός και «λευκό» οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Νίκη Βόλου και Λεβαδειακός.

Οι 18 σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας συμφώνησαν να αποστείλουν επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το περιεχόμενό της θα γίνει γνωστό αργότερο, ενώ σε περίπτωση επανεκκίνησης η διοργάνωση θα ξεκινήσει από τη 12η αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Αναλαμβάνουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το γνωρίζουμε. Πρέπει το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου. Εύκολα γκρεμίζεις, αλλά δύσκολα φτιάχνεις. Δεν είναι έργο του ενός ή των δύο. Χρειάζεται συναίνεση για να έχει κέρδος το ποδόσφαιρο» υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης.

«Σιγά σιγά θα τα κάνουμε πράξη με συνεργασία και καλή θέληση, για να κάνουνε την μπάλα το λαοφιλέστερο άθλημα για τον Έλληνα και να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Να κοιτάξουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο και όχι το συμφέρον του ενός. Θα δώσουμε αγώνα με τις θέσεις μας. Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με ΕΠΟ και όλους τους υπόλοιπους» πρόσθεσε.

«Δεν λύθηκαν σήμερα τα προβλήματα, αλλά υπάρχει πια μια καλή διάθεση. Χωρίς τέτοια διάθεση και πρόθεση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μετά την κοινή ομόφωνη ανακοίνωση, η ΕΠΟ θα άρει την απόφασή της Δεν έχω υπόψη το περιστατικό σε βάρος του κυρίου Σπάθα και δεν μπορώ να πάρω θέση. Είμαι ευτυχής που με εμπιστεύτηκαν 13 σύλλογοι. Το μόνο που μπορώ να δηλώσω πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες» συμπλήρωσε ο Μποροβήλος.

Από την πλευρά του ο νέος αντιπρόεδρος της Λίγκας, Δημήτρης Τζελέπης, τόνισε πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση ώστε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα που υπηρετούμε. Και για να προχωρήσουμε, οι λύσεις θα πρέπει να είναι κοινές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις