Πρωτοχρονιά με χαβιάρι θα κάνουν οι αστροναύτες στον ISS

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 09:55
UPD:10:04
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Οι τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  (ΙSS) μέχρι τα μέσα Μαΐου 2015.

A- A A+

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, που εκτοξεύτηκε το βράδυ της Κυριακής από το Καζακστάν, προσδέθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στα 37 της χρόνια η αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι η πρώτη Ιταλίδα που ταξιδεύει στο διάστημα. Μαζί της στο Σογιούζ βρίσκονται ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ και ο Αμερικανό αστροναύτης Τέρι Βιρτς.

Οι τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  (ΙSS) μέχρι τα μέσα Μαΐου 2015. Θα συναντήσουν άλλους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί, τον Αμερικανό Μπάρι Γουίλμορ και τους Ρώσους Αλεξάντρ Σαμοκουτιάγιεφ και Έλενα Σερόβα, οι οποίοι θα γυρίσουν τον Μάρτιο στη Γη.

Η παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα έχει μια γαστρονομική καινοτομία: Ο αστροναύτες μεταφέρουν στις αποσκευές τους σχεδόν μισό κιλό χαβιάρι, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Αλεξάντρ Αγκούριοφ, ένας από τους επικεφαλής του ISS.

«Υπάρχουν στο Σογιούζ 15 κουτιά των 30 γραμμαρίων χαβιάρι, καθώς και μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες και 140 μερίδες ξηρού γάλατος και μαύρο τσάι χωρίς ζάχαρη», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι επιθυμίες των αστροναυτών για το γεύμα τους την Πρωτοχρονιά.

EURONEWS

Η Ιταλίδα αστροναύτης μεταφέρει επίσης μια μηχανή καφέ «ISSpresso», βάρους 20 κιλών, οι κατασκευαστές της οποίας τη διαμόρφωσαν τελείως διαφορετικά, βάσει των αρχών της φυσικής και της μηχανικής των υγρών για το διάστημα σε σχέση με τη Γη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή