Βρετανία - Δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ανακοίνωσε ο Τόνι Μπλερ

«Ας αφήσουμε το λαό να έχει τον τελευταίο λόγο»
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 16:09

A- A A+

Τον τελευταίο λόγο για το Σύνταγμα της Ευρώπης θα έχει ο βρετανικός λαός ο οποίος θα εκφράσει την άποψή του σε σχετικό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.

Μιλώντας στα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ο κ. Μπλερ τόνισε: «Το κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει αναλυτικά (για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα) και να αποφασίσει γι αυτό». «Μετά ας αφήσουμε το λαό να έχει τον τελευταίο λόγο».

«Πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των εκλογέων για το κατά πόσο έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά μας, όταν όλες οι λεπτομέρειες θα είναι πλέον γνωστές (… ) και όταν το κοινοβούλιο θα έχει συζητήσει και αποφασίσει», πρόσθεσε ο κ. Μπλερ.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι για τη συνθήκη, αλλά οι συνέπειες φθάνουν πολύ μακρύτερα. Είναι καιρός να αποφασίσουμε, μια και καλή, αν η χώρα αυτή, η Βρετανία, θέλει να είναι στο κέντρο των αποφάσεων, ή όχι», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός. «Είναι καιρός να αποφασίσουμε αν και κατά πόσο η μοίρα μας θα είναι αυτή ενός ηγετικού εταίρου και συμμάχου της Ευρώπης ή στο περιθώριο αυτής», συμπλήρωσε ο κ. Μπλερ.

«Ας τεθεί το ζήτημα. Ας μπούμε (και εμείς) στη “μάχη”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τόνι Μπλερ, υπογραμμίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα είναι απαραίτητο λόγω της διεύρυνσης της Ε.Ε. από 15 σε 25 και στη συνέχεια σε 27 κράτη-μέλη, ένα «ιστορικό γεγονός», όπως το χαρακτήρισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή