Νέες προτάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 00:37
UPD:00:46
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Ο Γιαβάντ Ζαρίφ με την Κάθριν Άστον και τον Τζον Κέρι στην Βιέννη.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι και ο  Ιρανός ομόλογός του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, επεξεργάζονται νέες προτάσεις όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε μια προσπάθεια να μην τελματώσουν οι διαπραγματεύσεις με τις έξι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει, αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών  επεξεργάζονται ιδέες τις οποίες στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στις ηγεσίες των κρατών τους.

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποιες είναι οι νέες προτάσεις.

Νωρίτερα τα διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι  ο Τζον Κέρι, ο οποίος αναμενόταν να αναχωρήσει απόψε το βράδυ από τη Βιέννη για το Παρίσι, αποφάσισε να καθυστερήσει κι άλλο το ταξίδι του και να μείνει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον Ζαρίφ.

EURONEWS

Αναλυτές θεωρούν ελάχιστα πιθανό οι έξι μεγάλες δυνάμεις να καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των συνομιλιών, στις 24 Νοεμβρίου, οπότε εικάζεται ότι θα υπάρξει μικρή παράτασή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή