Αφγανιστάν: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του πρώτου αντιπροέδρου της χώρας

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 15:32
UPD:15:35
EPA/S. SABAWOON

Ο κ. Ντόστουμ, άλλοτε οπλαρχηγός δήλωσε πρόσφατα ότι ο σκοπός του είναι να εκδιώξει «τους στασιαστές» από τη χώρα, αναφερόμενος στους ισλαμιστές μαχητές (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνέλαβαν πέντε άτομα, με την κατηγορία ότι συνωμοτούσαν εναντίον του πρώτου αντιπροέδρου του Αφγανιστάν, στρατηγού Άμπντουλ Ρασίντ Ντόστουμ.

«Οι τρομοκράτες συνελήφθησαν στις πόλεις Καμπούλ και Μαζάρ ι Σαρίφ πριν από δύο ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ο ένας από τους υπόπτους πιστεύεται ότι σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση καμικάζι εναντίον του πρώτου αντιπροέδρου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του σε βόρειες επαρχίες. Οι υπόλοιποι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στην Καμπούλ.

Ο κ. Ντόστουμ, άλλοτε οπλαρχηγός, εκ των ηγετών της συμμαχίας που πολεμούσε εναντίον των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν από το 1996, όταν και κατέλαβαν την εξουσία ως το 2001, οπότε και ανατράπηκαν, δήλωσε πρόσφατα ότι ο σκοπός του είναι να εκδιώξει «τους στασιαστές» από τη χώρα, αναφερόμενος στους ισλαμιστές μαχητές.

«Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι είχαν εκπαιδευθεί εκτός των συνόρων του Αφγανιστάν», ανέφερε η Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή