Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που στην ηπειρωτική Ελλάδα και πιθανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες. Κατά τόπους στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά. ¶νεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί. ¶νεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Καιρός άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. ¶νεμοι ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και το βράδυ τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Καιρός άστατος κατά τόπους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. ¶νεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. ¶νεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι που σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και αργότερα ισχυρούς. Θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή