Ταϊλάνδη : Παραμονή των δυνάμεων στο Ιράκ ψήφισε η Γερουσία

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 07:40
A- A A+

Υπέρ της διατήρησης του εκστρατευτικού σώματος στο Ιράκ, δύναμης 450 ανδρών, ψήφισε η Γερουσία της Ταϊλάνδης, παρά την αυξανόμενη ανασφάλεια στη διάρκεια των επιχειρήσεων και την αποχώρηση τουλάχιστον τριών χωρών από την αμερικανοηγούμενη συμμαχία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Γερουσιαστής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 68 ψήφοι κατά και 50 υπέρ της πρότασης για αποχώρηση των στρατευμάτων», τόνισε ο γερουσιαστής που είχε καταθέσει την πρόταση για ανάκληση των ταϊλάνδικών δυνάμεων από την περιοχή της Κερμπάλα υπό πολωνική διοίκηση.

«Η κυβέρνηση είναι επίμονη και δεν ακούει κανέναν, όμως εμείς θα την αμφισβητούμε συστηματικά για την ανάκληση των δυνάμεών μας», τόνισε ο ίδιος Γερουσιαστής, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για την αποχώρηση των ταϊλανδών στρατιωτών.

Ωστόσο, είναι ο πρωθυπουργός Θακσίν εκείνος που θα λάβει οποιαδήποτε απόφαση για την αποχώρηση, ή όχι των δυνάμεων. Ο ίδιος προειδοποίησε χθες πως θα αποσύρει τις δυνάμεις από το Ιράκ εάν η κατάσταση γίνει τόσο επικίνδυνη που δεν θα είναι δυνατόν να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή