Βραζιλία : Επεισόδια σε φυλακή από στασιαστές

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 07:42
A- A A+

Νέο επεισόδιο θηριωδίας εκδηλώθηκε χθες σε φυλακή της βορείου Βραζιλίας, όπου έχει σημειωθεί στάση από την περασμένη Παρασκευή, με τους στασιαστές να έχουν κρεμάσει τις σορούς δύο κρατουμένων από τη σκεπή του σωφρονιστηρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χθες σε επεισόδια μεταξύ των στασιαστών στις φυλακές Ούρσου Μπράνκου στο Πόρτου Βέλιου, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Ροντόνια στην Αμαζονία, έχασαν τη ζωή τους οχτώ άνθρωποι, όλοι τους κρατούμενοι, δύο εκ των οποίων καρατομήθηκαν, ενώ ένας άλλος κομματιάσθηκε της Δευτέρα.

Χθες, οι στασιαστές κρέμασαν τις σορούς δύο εκ των οκτώ θυμάτων από τη στέγη κι απειλούν να τα κομματιάσουν και να τα πετάξουν στον δρόμο, εάν ο κυβερνήτης του κρατιδίου Ιβάν Κασόλ δεν έλθει να διαπραγματευθεί απ' ευθείας μαζύ τους.

Συνολικά 173 συγγενείς κρατουμένων βρίσκονται από την Κυριακή στο εσωτερικό των φυλακών. Είχαν φθάσει εκεί την ώρα του επισκεπτηρίου, κι αποφάσισαν να παραμείνουν σε ένδειξη συμπαράστασης στους στασιαστές, τόνισε η αστυνομία. Οι φυλακές δεν έχουν εφοδιασθεί με τρόφιμα, ενώ έχει κοπεί η παροχή ηλεκτρικού και νερού.

Κύρια αιτήματα των στασιαστών είναι η αποχώρηση της σημερινής διοίκησης, η αναθεώρηση των ποινών τους, η αποφυλάκιση όσων έχουν εκτίσει την ποινή τους και συχνά περιμένουν πολλούς μήνες έως ότου ανοίξουν τα κελλιά τους, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, και να τους επιτραπεί να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

Οι φυλακές είναι δυναμικότητας 350 κρατουμένων, όμως σήμερα βρίσκονται έγκλειστοι πάνω από 1.400, πολλοί εκ των οποίων έχουν εκτίσει ήδη την ποινή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή