ΗΠΑ : Για τρομοκρατικές επιθέσεις προειδοποιεί το FBI

Πριν από τις προεδρικές εκλογές
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 08:22
A- A A+

Για νέες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Νοέμβριο, προειδοποίησε σήμερα από το Πεκίνο, ο διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ.

Ο Μίλερ υπογράμμισε πως οι επιθέσεις στη Μαδρίτη, που κόστισαν τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώποπυς τον περασμένο μήνα, σημειώθηκαν πριν τις εκλογές στην Ισπανία.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να εξασφαλίσει πως η Αλ Κάιντα δεν σκέφτεται να πραγματοποιήσει την ίδια επιχείρηση στις ΗΠΑ», τόνισε ο διευθυντής του FBI, που βρίσκεται στο Πεκίνο για να συσφίξει τη συνεργασία ανάμεσα στις αστυνομίες των ΗΠΑ και της Κίνας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και στα διασυνοριακά εγκλήματα.

Στο FBI «εφαρμόζουμε μέτρα για να αυξήσουμε την προστασία και την ασφάλεια των ΗΠΑ έως το ερχόμενο φθινόπωρο», τόνισε ο Μίλερ.

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών πληγμάτων, ο Μίλερ ανέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, καθώς και τα συνέδρια του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος πριν τις προεδρικές εκλογές.

«Μολονότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές, που να συνοδεύονται από ώρες κι ημέρες, δεν μπορούμε ωστόσο να υποβαθμίσουμε» τους κινδύνους, τόνισε ο Μίλερ, αναφερόμενος στα πρόσφατα ηχογραφημένα μηνύματα που αποδίδονται στον Μπιν Λάντεν και στους υπασπιστές του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή