Η μετεξέλιξη - μετονομασία του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη συνεχίζει να διχάζει τον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο οι διαφορές των οποίων, παρά την αιφνίδια χθεσινή συνάντηση, μοιάζουν αγεφύρωτες.
Και μπορεί ο κ. Βενιζέλος, «έχοντας το βάρος του ρόλου του στη συγκυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη περίοδο να έκανε μια προσπάθεια να εμφανίσει προς τα έξω μια θετική εικόνα», λέει στέλεχος του κινήματος, «αλλά ο Γ. Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορεί για να δηλώσει την δυσαρέσκειά του για τις κινήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπανδρέου, εξερχόμενος του ΥΠΕΞ, δεν έκανε καμία δήλωση αφήνοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μιλήσει για «φιλική και με θετικό πρόσημο συνάντηση» για να τον «αδειάσει» λίγη ώρα μετά με την ανακοίνωσή του σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Βενιζέλο «επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ‘ΔΗΠΑΡ’, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος».
Αυτή η «διαφορετική θεώρηση του Γιώργου», λέει παλαίμαχο στέλεχος του Κινήματος «είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να οδηγήσει τον ίδιο και τα στελέχη που τον ακολουθούν εκτός ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Παράταξης».
«Τουλάχιστον», λέει το ίδιο στέλεχος, «ο κ. Βενιζέλος ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου κι ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει, οπότε θα μείνει ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας».
Την ίδια ώρα οι Νίκος Μπίστης, Παντελής Καψής και Κυριάκος Πιερρακάκης πρότειναν τη συγκρότηση μιας μικρής ομάδας για την άμεση αντιμετώπιση και διαχείριση όλων των ζητημάτων που θα προκύπτουν εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη η ομάδα αυτή θα μπορεί να ασχοληθεί και με τις επαφές με πρόσωπα, κινήσεις και βουλευτές με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση του χώρου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ