330 εκατ. για τη στήριξη των πλέον αδύναμων

Στα επόμενα έξι χρόνια
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 18:47
UPD:19:33
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Εξασφαλίστηκε το ποσό των 330 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη των πλέον αδύναμων για τα επόμενα έξι χρόνια, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την παρουσίαση στα Ιωάννινα των βασικών σημείων της εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακόμη είπε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που το υπουργείο υπέβαλε για παροχή βοήθειας, επισιτιστικής και υλικής, στο Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και διευκρίνισε πως θα λειτουργεί παράλληλα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια.

Ήδη έχουν αποκεντρωθεί στις περιφέρειες 800 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία του δημοσίου, της αυτοδιοίκησης της εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχαν όλοι οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή