Ασφαλής πλοήγηση στη θεατρική «Φάρμα του Διαδικτύου»

Παράσταση για τη χρήση του Διαδικτύου, με ελεύθερη είσοδο
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 08:15
A- A A+

Με στόχο να ενημερώσει παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, αλλά και δασκάλους και γονείς, για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του, η παιδική θεατρική παράσταση «Η φάρμα του Διαδικτύου» παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από πέντε χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, γεμάτες από υπέροχες φιγούρες, χρώματα και μουσική, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του. Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση με πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, παίζουν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μαρίνα Σαμάρκου.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας σε ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διοργανώνεται από το ΠΕ.Α.Π. και τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, με τη στήριξη του Saferinternet.gr και της Google, που συνεργάστηκαν, επίσης, για τη δημιουργία του Good to Know, το οποίο αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα, πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο.

Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Πεύκης: Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου - Πεύκη, τηλ.: 210 6122103.

 

Προτεινόμενα για εσάς