Στα Ηνωμένα Έθνη για τα Δικαιώματα του Παιδιού ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 13:00
UPD:13:02
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF απηύθυναν πρόσκληση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στόχος της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της 25ης επετείου της σχετικής σύμβασης είναι να βρεθούν νέοι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στις τοπικές κοινωνίες τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF προσκάλεσαν τον Ολυμπιακό σε αυτές τις εκδηλώσεις με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου στις συζητήσεις που θα γίνουν για την πρόοδό τους σε όλο τον κόσμο και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Σήμερα, 193 χώρες έχουν επικυρώσει αυτή τη σύμβαση, η οποία ορίζει πως όλα τα παιδιά γεννιούνται με βασικές ελευθερίες και δικαιώματα και όλοι συμφωνούν να υπακούουν στις ίδιες αρχές.
 
Συγκεκριμένα, καθορίζεται το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε. Θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και είναι ο πρώτος παγκόσμιος, νομικά δεσμευτικός, κώδικας δικαιωμάτων των παιδιών, στην ιστορία.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εκπροσωπήσουν ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης, Κριστιάν Καρεμπέ και η υπεύθυνη για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις