Το Ισραήλ κατεδάφισε το σπίτι του δράστη της επίθεσης στη στάση τραμ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 09:55
UPD:15:33
REUTERS/AMMAR AWAD

Το τιμωρητικό αυτό μέτρο ελήφθη εν μέσω της πολύ μεγάλης έντασης των τελευταίων εβδομάδων, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

A- A A+

Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε στάση του τραμ, στις 22 Οκτωβρίου, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

«Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν», ανακοίνωσε ο στρατός. 

Το τιμωρητικό αυτό μέτρο ελήφθη εν μέσω της πολύ μεγάλης έντασης των τελευταίων εβδομάδων, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός. Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Ο θάνατος τεσσάρων εβραίων σε τόπο λατρείας έριξε λάδι στη φωτιά στην ήδη εκρηκτική κατάσταση στην Παλιά Πόλη, κυρίως γύρω από την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Πλατείας των Τζαμιών (το Όρος του Ναού για τους εβραίους), όπου εβραίοι εξτρεμιστές πρόσφατα ενέτειναν την εκστρατεία τους διεκδικώντας το δικαίωμα να προσεύχονται στο σημείο αυτό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι θα απαντήσει δια «σιδηράς πυγμής» σε αυτό το «κύμα τρομοκρατίας που πλήττει την Ιερουσαλήμ», διατάσσοντας την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών δύο εξαδέλφων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ που επιτέθηκαν στους εβραίους με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι.

ASSOCIATED PRESS

Ο Αμπεντ αλ-Ραχμάν αλ-Σαλούντι, δράστης της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο έπεσε επίσης νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Παλαιστίνιος είχε ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ομάδα επιβατών που κατέβαιναν από το τραμ, σκοτώνοντας το μωρό που είχε ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα και μια γυναίκα από τον Ισημερινό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή