Το «Rocky horror show» παρατείνει τις παραστάσεις του

Έως τις 21 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Rex
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 05:59
A- A A+

Τιμώντας και, ταυτόχρονα, σατιρίζοντας τα b - movies επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του ’70, το πιο καλτ και rock ’n’ roll μιούζικαλ όλων των εποχών, το «Rocky horror show», κλείνει τα 40 του χρόνια.

Το θρυλικό μιούζικαλ, που έγραψε ο ηθοποιός Richard o’ Brien, για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του, το παρενδυτικό θρίλερ που μοιάζει με βόλτα στο τρενάκι του τρόμου, όπου το γέλιο κόβεται από τον φόβο και ο φόβος διαλύεται από το χιούμορ, σκηνοθετημένο από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, παρατείνει τις παραστάσεις στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του Rex, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

«Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο»

Ήρωες του «Rocky horror show» είναι δύο αρραβωνιασμένοι νέοι, ο Μπραντ και η Τζάνετ, οι οποίοι ανήκουν στην πουριτανική μεσοαστική τάξη. Η τρομακτική τους περιπέτεια αρχίζει, όταν  παγιδεύονται στον πύργο, όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ - ν - Φέρτερ, με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών. Εκεί, γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ, και γεύονται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους. Μετά από τη νύχτα αυτή, «τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο», όπως αναφέρεται συχνά στους στίχους των τραγουδιών. Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, προδοσίες, παραφορά, τρέλα, πολύ σεξ, χιούμορ και, πάνω από όλα, άφθονη μουσική συνθέτουν ένα από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών.

Τεράστια θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία

Το «Rocky horror show» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theatre (Upstairs), το 1973. Στη συνέχεια, παίχτηκε σε άλλα θέατρα, συμπληρώνοντας ένα σύνολο 2.960 παραστάσεων μέχρι το 1980, πριν μεταφερθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Κέρδισε τα βραβεία της Evening Standard (1973), του Theatre World (2001) και ήταν υποψήφιο για Tony (1975 και 2001) και Drama Desk (1975 και 2001). Παίζεται ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα, συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στο West End του Λονδίνου και στο Broadway της Νέας Υόρκης. Το 1975, γυρίστηκε ταινία, με τον τίτλο «The rocky horror picture show», σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - χορογραφία - σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος, μετάφραση: Σήλια Γεωργιάδη, απόδοση στίχων: Γιάννα Βασιλείου - Σήλια Γεωργιάδη, ενορχήστρωση: Δήμος Αναστασιάδης, φωνητική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου, συνεργάτης σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος, ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης, σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βενιός, βοηθοί σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος - Έλενα Σκουλά, διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Γκαγκαστάθης. Πρωταγωνιστούν: Βασιλική Τρουφάκου, Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Μπουλέ, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Τζεφ Μαράουι, Κλέων Γρηγοριάδης, Χρήστος Νικολάου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιόβη Φραγκάτου, Ηρώ Χαλκίδη, στον ρόλο του αφηγητή, ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Πληροφορίες
Θέατρο Rex: Πανεπιστημίου 48 - Αθήνα, τηλ.: 211 8000080. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή: 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 20 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 15 ευρώ, Δ΄ και Ε΄ ζώνη: 12 ευρώ, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παρατείνεται για λίγες ημέρες η προσφορά 1+1 δώρο, για την Α’, Β’ και Γ’ ζώνη. Προπώληση: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: peopletickets.com και viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς