Το laser αποτελεσματική λύση για τα κονδυλώματα

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 11:08
UPD:19/11/2014 16:15
SHUTTERSTOCK

Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις βλάβες, οι οποίες εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV που γίνεται με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής.

A- A A+

Αποτελεσματική λύση για την εξαφάνιση των κονδυλωμάτων, που αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα μεταδιδόμενα αφροδίσια νοσήματα, προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Ειδικότερα, η πιο σύγχρονη θεραπεία κονδυλωμάτων είναι το λέιζερ C02 που τα εξαλείφει ακόμα και σε μια συνεδρία και είναι ελάχιστα τραυματική.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η δερματολογική συμβουλευτική είναι σημαντική όπως και η συχνή παρακολούθηση από δερματολόγο τόσο για τη μη μετάδοση των νοσημάτων αυτών. Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις βλάβες, οι οποίες εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV που γίνεται με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής (το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%). Τα κονδυλώματα δεν είναι πάντα εμφανή.

Ορισμένες φορές έχουν μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, ενώ άλλες φορές βρίσκονται μόνο με ειδική εξέταση. Το 80% από εμάς θα έρθει κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό HPV, που είναι υπεύθυνος και για την εμφάνιση των κονδυλωμάτων. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μια στις δύο Ελληνίδες έχει κονδυλώματα. Η δερματολογική εξέταση για αυτά είναι σημαντική, ώστε να καθοριστεί η κατάλληλη θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις (γιγαντιαία κονδυλώματα) οι βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.

Η τυποποίησή τους γίνεται με το HPV DNA test. Επίσης, ο δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει και το ειδικό εμβόλιο κατά του HPV.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή