Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:27
UPD:21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Φοιτητές και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχείου.

A- A A+

Μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές έγιναν στη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν η πορεία φτάσει στο Αμερικανικό προξενείο.

Σημειώνεται ότι έγιναν δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη.  Η πρώτη πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και σε αυτή συμμετείχαν τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ.

Η δεύτερη ξεκίνησε με αρκετή ώρα διαφορά και σε αυτή συμμετείχαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, φοιτητές με το πανό του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων Σχολών, αντιεξουσιαστές, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας όταν οι διαδηλωτές απαίτησαν την απομάκρυνση της Αστυνομίας από την πορεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών, του ΚΚΕ, Φοιτητές και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τον εορτασμό της 41ης επετείου του Πολυτεχείου.

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο πεζοδρόμιο της Τσιμισκή, στο ύψος της Διαγωνίου, ωστόσο το αίτημα των διαδηλωτών δεν έγινε δεκτό.

Λίγο αργότερα ομάδα διαδηλωτών προσπάθησαν να δημιουργήσουν φράγμα με τα σώματα τους και οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με τις ασπίδες. Ακολούθησαν μικροσυγκρούσεις  στη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Παράλληλα ομάδες νεαρών φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων στην Τσιμισκή και έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή