Βρετανία: Κανονικά οι εξαγωγές δακρυγόνων στο Χονγκ Κονγκ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:00
UPD:21:04
REUTERS/STRINGER/CHINA

«Η κυβέρνηση εξέτασε τις άδειες για εξαγωγή δακρυγόνων στο Χονγκ Κονγκ (...) και αποφάσισε ότι δεν θα τις ανακαλέσει με το σκεπτικό ότι δεν είναι αντίθετες με τα κριτήρια που ισχύουν» ανέφερε ο Σουάιρ, αναφερόμενος στους κανονισμούς περί εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν θα ανακληθεί η άδεια για εξαγωγή δακρυγόνων στο Χονγκ Κονγκ ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Χιούγκο Σουάιρ, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε δηλώσει ότι το θέμα θα εξεταζόταν, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και των αστυνομικών στο Χονγκ Κονγκ.

«Η κυβέρνηση εξέτασε τις άδειες για εξαγωγή δακρυγόνων στο Χονγκ Κονγκ (...) και αποφάσισε ότι δεν θα τις ανακαλέσει με το σκεπτικό ότι δεν είναι αντίθετες με τα κριτήρια που ισχύουν» ανέφερε ο Σουάιρ, αναφερόμενος στους κανονισμούς περί εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών.

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει εάν τα δακρυγόνα που εικονίζονται σε ορισμένες φωτογραφίες και χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ είχαν κατασκευαστεί από βρετανική εταιρεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή