Π. Σκουρλέτης: Το σκληρό πρόσωπο της τρόικας είναι το σκληρό πρόσωπο του Αντ. Σαμαρά

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 15:53
UPD:15:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Την εκτίμηση ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι το σκληρό πρόσωπο της τρόικας είναι το σκληρό πρόσωπο του κ. Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται, δίνει όρκους πίστης στις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες μάλιστα λέει ότι έπρεπε να τις είχαμε κάνει εδώ και τριάντα χρόνια. Φανταστείτε, δηλαδή, αυτήν την πολιτική, που μας διέλυσε οικονομικά και κοινωνικά, να την είχαμε κάνει και τριάντα χρόνια νωρίτερα... Αυτές, λοιπόν, είναι οι απαραίτητες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για να έρθει η ανάκαμψη. Αυτό, ξέρετε, δεν είναι τυχαίο. Γιατί ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός εκεί βασίζεται. Θέλει τέτοιου είδους αντιδραστικές, διαρθρωτικές αλλαγές, για να μπορέσει να πετύχει τελικά αυτό που τώρα ονομάζουν "ανάκαμψη"», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο άρθρο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην «Καθημερινή»της Κυριακής.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε ότι «αυτό το σκληρό πρόσωπο της τρόικας, είναι το σκληρό πρόσωπο του κ. Σαμαρά. Αυτά όλα έχουν συνομολογηθεί. Και επαναλαμβάνω, αψευδής μαρτυρία γι’ αυτήν την εκτίμηση είναι το χθεσινό άρθρο του κ. πρωθυπουργού... Έχει κι έναν ακόμα πιο αποκαλυπτικό επίλογο, που λέει ότι "το χρέος είναι βιώσιμο". Εγώ επεσήμανα ότι αυτό είναι πλέον το οριστικό διαζύγιο με την υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Εκεί πλέον είπε ο κ. Σαμαράς "δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και στην επόμενη φάση στις ράγες της μνημονιακής πολιτικής"».

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι η θέση για κούρεμα του χρέους είναι ακραία, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ακρότητα είναι; Το έχει πει και το ΔΝΤ. Μήπως και το ΔΝΤ έχει ακραίες θέσεις;».

Και πρόσθεσε: «Μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί; Πρέπει κάτι να κάνουμε; Θα αποδεχθούμε τη μοίρα μας ή θα κάνουμε συμμαχίες; Θα δώσουμε μια μάχη με ψηλά το κεφάλι, υπέρ των περισσοτέρων».

Τέλος, σχολιάζοντας τις θέσεις κυβερνητικών στελεχών ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «οι 180 δεν θα βρεθούν. Και ξέρετε γιατί δεν θα βρεθούν οι 180; Γιατί υπάρχει μια πραγματική πίεση από την ίδια την κοινωνία.... Αν βρεθούν 180, θα είναι ήττα για την ίδια τη χώρα. Θα είναι μια ακραία έκφραση της πολύ μεγάλης δυσαρμονίας ανάμεσα στην παρούσα Βουλή και τη γνώμη της κοινωνίας και τη θέληση του κόσμου. Θα είναι ένα οξύμωρο και παρά φύσιν σχήμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή