Δίκη ΕΛΑ : Κλίμα έντασης κατά τη διαδικασία

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 13:28
A- A A+

Σε κλίμα έντασης, συνεχίζεται απο το πρωΐ, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Από το Δικαστήριο αποχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη κ. Δημήτρης Τσοβόλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της προέδρου κας Ελισάβετ Μπρίλλη να του αφαιρέσει το λόγο, καθώς θεώρησε ότι ο συνήγορος υποβάλλει στη μάρτυρα, κ. Σοφία Κυριακίδου ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί.

Η αποχώρηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων του κ. Τσοβόλα, που κατήγγειλαν την στάση του προέδρου. Οπως τόνισαν η ενέργεια της διευθύνουσας τη διαδικασία πλήττει τα δικονομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους και κατ' επέκταση τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι ζήτησαν μάλιστα να διακοπεί η δίκη προκειμένου να ενημερωθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καθώς και η Ενωση Ευρωπαίων Δικηγόρων για να στείλουν παρατηρητές στη διαδικασία. Το αίτημα εξετάζεται αυτή την ώρα απο το δικαστήριο.

Νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν οταν συνήγοροι υπεράσπισης κατήγγειλαν στο δικαστήριο οτι οι αστυνομικοί υπεύθυνοι για τον έλεγχο των εισερχομένων στη δικαστική αίθουσα υπέβαλαν για πρώτη φορά απο την έναρξη της δίκης σε επιπλέον ελέγχους συνηγόρους μάρτυρες αλλα και κάποιους απο τους κατηγορουμένους.

Οπως είπαν οι συνήγοροι υπήρξαν περιπτώσεις που οι αστυνομικοί προέβησαν σε σωματικούς ελέγχους, ελέγχους εγγράφων αλλά και σε κατασχέσεις εγγράφων.

Η πρόεδρος κάλεσε τον επικεφαλής της φρουράς ο οποίος υποστήριξε ότι οι επιπλέον έλεγχοι έγιναν επειδή χθες σε διάλειμμα της διαδικασίας κυκλοφόρησε έντυπο υλικό επικριτικό για τη μάρτυρα κα Σοφία Κυριακίδου και υπέρ των κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή