Σουφλιάς: Aυξημένο κατά 37% το κόστος των ολυμπιακών έργων

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 14:42
A- A A+

Aυξημένο κατά 37% είναι το τελικό κόστος των ολυμπιακών έργων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

Παραθέτοντας στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου του, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι το αρχικό κόστος ήταν 1,654 δισ. ευρώ και λόγω των υπερβάσεων που –όπως είπε- αποφασίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, το τελικό κόστος υπολογίζεται στα 2,270 δισ. ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 37%.

Όπως ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, από τη σημερινή κυβέρνηση υπάρχει αύξηση του κόστους κατά 7,7 εκατ. ευρώ, όχι για έργα που ήδη κατασκευάζονται, αλλά για νέα έργα, όπως είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο ολυμπιακό συγκρότημα του Ελληνικού και τα αντιπλημμυρικά έργα στην ίδια περιοχή.

Όπως επίσης υπογράμμισε ο κ. υπουργός, η πολιτική που θα ακολουθήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά την ολοκλήρωση των έργων, θα είναι η πολιτική των «πριμ επίσπευσης».

«Οι εργολάβοι οφείλουν απολύτως να τηρήσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους για έγκαιρη παράδοση των έργων, και σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές κυρώσεις του νόμου», που είναι χρηματικές και αφαίρεση των διπλωμάτων τους για κάποιο χρονικό διάστημα, τόνισε ο κ. Σουφλιάς. «Είμαι αποφασισμένος να το πράξω αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα όμως, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ πρόσθεσε ότι υπάρχει και το ελληνικό φιλότιμο στους εργολάβους, οι οποίοι εργάζονται διπλές και τριπλές βάρδιες προκειμένου να παραδώσουν εγκαίρως τα έργα.

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τις καθυστερήσεις, ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι υπήρξαν άτοπες δηλώσεις, με έντονο λαϊκισμό. «Εμείς καταγράψαμε τα έργα που έχουν προχωρήσει και αυτά που καθυστέρησαν όπως αυτά της εκκίνησης και της διαδρομής του Μαραθωνίου. Δεν προέκυψαν από τις δικές μας δηλώσεις οι κατηγορίες για καθυστερήσεις, ούτε αποτελούν τη χαρά των εργολάβων», παρατήρησε ο κ. Σουφλιάς.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή