Ερντογάν: Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 20:53
UPD:20:55
EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / HANDOUT

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», ανέφερε o Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την πεποίθηση ότι την αμερικανική ήπειρο δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος, αλλά μουσουλμάνοι ναυτικοί τον 12ο αιώνα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», ανέφερε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε, δηλώνοντας μάλιστα έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο. «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους Κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σε αμφιλεγόμενο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή