Μπάσκετ: Νίκη Ολυμπιακού (64-54) στο Ρέθυμνο με σούπερ άμυνα

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 18:52
UPD:19:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Τρέβις Σίμπσον (δεξιά), παίκτης του Ρεθύμνου και ο Βασίλης Σπανούλης (αριστερά) παίκτης του Ολυμπιακού μάχονται για την κατοχή της μπάλας στον αγώνα Ρέθυμνο-Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της Basket League στο Ρέθυμνο.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ για 30 λεπτά από το μαχητικό Ρέθυμνο, αλλά χάρις στην καταπληκτική άμυνά του στην τελευταία περίοδο, με την οποία ανάγκασε τους γηπεδούχους να μείνουν στους πέντε πόντους, έφυγε νικητής από την πόλη της Κρήτης με 64-54.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος πάντως ήταν στην Αθήνα κλινήρης λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, έφτασε έτσι στις πέντε νίκες στους έξι φετινούς αγώνες της στην Α1, πραγματοποιώντας πάντως μια επιθετικά κακή εμφάνιση, που σε τίποτα δεν θύμιζε την «πανδαισία» της περασμένης Πέμπτης απέναντι στη Γαλατασαράι, για την Ευρωλίγκα.

Το ξεκίνημα στο Ρέθυμνο πάντως σε τίποτα δεν προϊδέαζε ότι το παιχνίδι θα ήταν τόσο «κλειστό» στο μεγαλύτερο διάστημά του, αφού μόλις στο 5ο λεπτό το ταμπλό έγραφε 0-15 για τους «ερυθρόλευκους»!

Κάπου εκεί, όμως, κόπασε η φούρια των φιλοξενούμενων. Η αστοχία τους από τα 6.75, η χαλάρωση του αμυντικού πλάνου και η ανασύνταξη του Ρεθύμνου, που βοηθήθηκε πολύ από την άμυνα ζώνης εκμηδένισαν τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με «βραχεία κεφαλή» (29-27).

Το Ρέθυμνο μάλιστα ισοφάρισε για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό (29-29) και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να ξεφύγει στο σκορ, καθώς στη λήξη της τρίτης περιόδου έχανε μόλις με έναν πόντο (49-50). Εκεί όμως η ομάδα της Κρήτης έμεινε από ενέργεια και λύσεις, καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να «σπάει κόκαλα».

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου περιορίστηκαν σε συγκομιδή μόλις πέντε πόντων στα τελευταία δέκα λεπτά, την ώρα που ο Πέτγουεϊ έδινε αμυντικό ρεσιτάλ (4 τάπες, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ο Λαφαγιέτ έδινε λύσεις στην επίθεση σκοράροντας τους 9 από τους συνολικά 11 πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα, αφού εκτός του Κατσίβελη που παρέμεινε τραυματίας στην Αθήνα στη διάρκεια του αγώνα χτύπησε ο Σλούκας (δέχθηκε αγκωνιά) που αποχώρησε, ενώ ο Ντάρντεν αγωνίστηκε με πυρετό και ο Χάντερ έκανε ένεση για να παίξει, καθώς πριν το παιχνίδι είχε τάση για εμετό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις