Τραυματίας ο δήμιος «τζιχαντιστής Τζον» στο Ιράκ;

Από αεροπορικές επιδρομές
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 08:20
UPD:09:38
REUTERS/REUTERS TV

Ο «τζιχαντιστής Τζον» φέρεται να έχει λάβει μέρος σε αποκεφαλισμός Δυτικών ομήρων.

A- A A+

Οι βρετανικές αρχές ασφαλείας διερευνούν πληροφορία ότι ο αποκαλούμενος από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως «Τζιχάντ Τζον», Βρετανός δήμιος ομήρων του Ισλαμικού Κράτους, τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών.

Ο «Τζιχάντ Τζον» ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό των δυο Αμερικανών δημοσιογράφων και άλλων δυο Βρετανών ομήρων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί όταν αεροπορική επίθεση έπληξε «σύναξη» της ηγετικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους σε ιρακινή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, το περασμένο Σάββατο, όπως γράφει η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Mail. Ο αρχηγός της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, λέγεται ότι επίσης έχει τραυματιστεί κατά την ίδια επίθεση.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ο κ. Αλ Μπαγκντάντι χτυπήθηκε κοντά στη Φαλούτζα του Ιράκ.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η οποία επικαλείται νοσοκομειακή πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ο «Τζιχάντ Τζον , ο κ. Αλ Μπαγκντάντι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη συριακή πόλη Ράκα, πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» το οποίο έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή