Σκηνοθετημένο το βίντεο με τον μικρό «ήρωα» στη Συρία

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 21:32
UPD:16/11/2014 16:35
EURONEWS
A- A A+

Σκηνοθετημένο ήταν τελικά το βίντεο που έδειχνε έναν νεαρό Σύρο να αψηφά τις σφαίρες προκειμένου να σώσει ένα μικρό κορίτσι, το οποίο είδαν εκατομμύρια άνθρωποι στο Ίντερνετ αυτή την εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε το BBC, το βίντεο, που ανέβηκε τη Δευτέρα στο YouTube υπό τον τίτλο «Syrian hero boy», γυρίστηκε από τον Νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ τον περαμσένο Μάιο στη Μάλτα με επαγγελματίες ηθοποιούς.

Ο 34χρονος σκηνοθέτης δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να προκαλέσει συζήτηση για τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες. «Εάν μπορούσα να φτιάξω μία ταινία και να την κάνω να περάσει για αληθινή, τότε οι άνθρωποι θα την έβλεπαν και θα αντιδρούσαν», είπε.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα νεαρό αγόρι που αψηφά τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών και μοιάζει να έχει τραυματισθεί, καθώς τρέχει για να βοηθήσει ένα κοριτσάκι που είναι κρυμμένο πίσω από ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο σε τόπο που μοιάζει με τοπίο του συριακού πολέμου.

Το βίντεο χρηματοδοτήθηκε από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν οι δημιουργοί του το ανέβασαν στο Youtube και στο Twitter. Μέχρι σήμερα το πρωί, είχε πάνω από έξι εκατομμύρια views.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή